The Feedback Company helpt webshops met het verzamelen van klantfeedback

Het nieuwe bedrijf The Feedback Company heeft een nieuwe oplossing gelanceerd, waarmee webwinkels klanten de mogelijkheid kunnen geven om hun product of dienst te beoordelen. De tool is vooral bestemd voor kleine en middelgrote bedrijven die het volgens Arjan van Es, oprichter van The Feedback Company, vooral moeten hebben van mond-tot-mondreclame.Webwinkeliers kunnen de beoordelingsoplossing per e-mail toesturen naar bestaande klanten met de vraag of zij hun dienstverlening willen beoordelen. De klant ontvangt een link die leidt naar een afgeschermde pagina, waar klanten door acht meerkeuzevragen en drie openvragen de webwinkel kunnen beoordelen. De mensen die de webwinkels beoordelen maken kans op een incentive, zoals een staatslot, Iris cheque of een parachutesprong. The Feedback Company ontvangt de klantbeoordeling en controleert de beoordeling op inhoud, taalgebruik en score.

De beoordelingen worden, mits goedgekeurd, gelijk geplaatst op de beoordelingswebsite webwinkelvergelijker.nl. Als de webwinkel niet goed wordt beoordeeld, gaat de review echter terug naar de webwinkel, zodat er contact opgenomen kan worden met de klant om eventuele problemen op te lossen. Als het bedrijf nalaat om binnen twee weken te reageren en hun oplossing te bieden, wordt de beoordeling als nog geplaatst.

Volgens oprichter Arjan van Es brengt dit voor de webwinkels verschillende voordelen mee. Ten eerste moeten ontevreden klanten omgebogen kunnen worden naar tevreden klanten die een vervolgaankoop zullen doen. Daarnaast kunnen prospects geïnformeerd worden over de ervaringen die klanten in het verleden hadden met de webshop.

The Feedback Company blijft functionaliteiten ontwikkelen. Zo moeten er mogelijkheden komen om bedrijven te helpen met het verzamelen van klantfeedback en deze commercieel in te zetten. Ook wordt er een enquêtetool toegevoegd, waardoor bedrijven zelf vragen kunnen samenstellen die volledig op hun bedrijf is gericht. Deze informatie kan in- en extern gebruikt worden om de dienstverlening te ontwikkelen.

Lees hier het artikel op ITcommercie

 

Publicatie: 20 oktober 2010

Terug naar het overzicht

Professionele online feedback tools voor bedrijven en webshops. Geïnteresseerd?