Stichting WebwinkelKeur en The Feedback Company gaan samenwerken

WebwinkelKeur gaat leden en consumenten reviews uit meerdere bronnen bieden.

Capelle aan den IJssel – Enschede, 2 november 2015 – De onafhankelijke Stichting WebwinkelKeur en reviewspecialist The Feedback Company gaan samenwerken om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de bij WebwinkelKeur aangesloten webwinkels nog beter weer te geven. Voortaan geeft de stichting inzicht in klantbeoordelingen verzameld via meerdere platforms, te beginnen met The Feedback Company. Op deze manier willen WebwinkelKeur en The Feedback Company webwinkels én consumenten optimaal betrouwbare klantbeoordelingen bieden. 

Eerste non-exclusieve samenwerking
Stichting WebwinkelKeur en The Feedback Company zijn de eerste partijen in de reviewmarkt, die geen exclusieve samenwerking met elkaar aangaan. Dat is ook de kracht van de overeenkomst, aldus Hendrik-Jan Glerum, CCO bij The Feedback Company: “Een exclusieve samenwerking zou onze onafhankelijkheid direct in het geding brengen én die van Stichting WebwinkelKeur. Het is aan de hoofdrolspelers in het veld – reviewspecialisten én keurmerken - om elkaar te versterken en de kwaliteit van het landschap te bewaken. Dat kunnen we samen nog beter dan alleen.”

Klanttevredenheid weegt steeds zwaarder mee
De tevredenheid van andere klanten gaat steeds zwaarder meewegen in de beoordeling van een webwinkel door consumenten. Reden waarom veel keurmerken niet alleen meer webwinkels beoordelen op basis van juridische aspecten, maar ook op basis van klanttevredenheid. Waar veel keurmerken een overeenkomst sluiten met één reviewspecialist, wil Stichting WebwinkelKeur nu gaan samenwerken met meerdere reviewpartijen. De samenwerking met The Feedback Company vormt daarin een belangrijke eerste stap. Marcel Landeweerd, bestuurder van WebwinkelKeur: “Het is onze taak om consumenten zo goed mogelijk inzicht te bieden in de betrouwbaarheid van webwinkels. Door de klantbeoordelingen uit meerdere bronnen weer te geven, bieden wij alle partijen optimaal inzicht in de kwaliteit en betrouwbaarheid van een webwinkel. Dat is winst voor zowel de webwinkel als de consument.”

Blind vertrouwen
Steeds meer online platforms en sites bieden consumenten klantbeoordelingen en ratings over webwinkels. Stichting WebwinkelKeur voerde een onderzoek uit naar de kwaliteit en werkwijze van de verschillende reviewaanbieders in het veld. Door het grote aanbod dreigen consumenten niet alleen de weg kwijt te raken, ook dreigt inflatie van de kwaliteit van reviews, aldus Landeweerd: “Wij willen een gids zijn voor consumenten als het gaat om de betrouwbaarheid van webwinkels. Ze moeten bij het zien van ons keurmerk blind kunnen varen op het weergegeven oordeel. Dat betekent dat de reviews die wij weergeven in samenwerking met The Feedback Company én toekomstige partners, onbetwist moeten zijn. Ofwel: onafhankelijk en tot stand gekomen middels een kwalitatief, transparant proces.” 

Over Stichting WebwinkelKeur
WebwinkelKeur is één van de grootste webwinkel keurmerken van Nederland. De stichting controleert haar leden niet enkel middels certificering, maar verzameld ook proactief klantbeoordelingen en mysteryshopper verslagen. Op deze manier probeert het keurmerk op een moderne en innovatieve manier de betrouwbaarheid van haar leden te beoordelen.  

Over The Feedback Company
The Feedback Company is één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van klantbeoordelingen. The Feedback Company faciliteert momenteel duizenden bedrijven bij online reviewing. Daarbij gaat het zowel om het verzamelen als online publiceren van de feedback. Met dank aan het uitzonderlijke partnership met Google kunnen de online reviews worden gekoppeld Google Adwords.

 

Publicatie: 02 november 2015

Terug naar het overzicht

Professionele online feedback tools voor bedrijven en webshops. Geïnteresseerd?