Google Shopping


Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een nieuw onderdeel van Google met als doel om potentiële kopers en webwinkels dichter bij elkaar brengen. Voor de klanten wordt het hierdoor mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier producten of diensten met elkaar te vergelijken en daarbij de web shop te vinden waar het product te koop is.

Google Shopping is in feite ook een vergelijkingssite, zoals Beslist.nl. Door producten en prijzen met elkaar te vergelijken en direct een link te tonen naar de winkels waar het product te koop is verwacht Google haar gebruikers het online shoppen nog makkelijker te maken.

Wilt u ook meer potentiele kopers aantrekken?

Wanneer producten zijn aangemeld bij Google Shopping zullen deze in elk geval verschijnen op de speciale pagina van Google Shopping.   


Het eerste wat opvalt is dat de Adwords advertenties ook worden afgebeeld, goed nieuws dus voor de adverteerders omdat deze ook hier bovenaan komen te staan, hier worden geen extra kosten voor doorberekend.

Webwinkels die adverteren via Google AdWords hebben de mogelijkheid hun productfeed tevens in te zetten voor de Ad extensies in hun Adwords campagne. Hiervoor dient een adverteerder zijn of haar Google Merchant Center account te koppelen aan zijn Google AdWords account.


Het is echter ook mogelijk dat producten uit Google Shopping in de Google Search resultaten terechtkomen, de gewone zoekmachine resultaten.
Google toont hier de Google Shopping resultaten tussen de normale resultaten. Wat direct opvalt is dat de Google Shopping resultaten sterren tonen, een afbeelding en zelf het aantal reviews en de scores. Deze resultaten zullen dus enorm in het oog springen, daarnaast staan deze resultaten ook nog eens op pagina 1 van Google. Omdat Google de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is zorgen deze resultaten direct voor extra bezoekers.

Reviews van die via het systeem van The Feedback Company zijn verzameld, worden automatisch opgenomen in Google Shopping en Adwords.

Wat zijn de voordelen van Google Shopping?
De voordelen van Google Shopping voor webwinkeleigenaren:

  • Uw producten via een extra kanaal onder de aandacht brengen;
  • Producten worden met een afbeelding getoond tussen de gewone zoekresultaten;
  • Groter bereik van de Nederlandse markt dan via traditionele vergelijkingsites;
  • Te koppelen aan Google Adwords.
  • Het is gratis
Professionele online feedback tools voor bedrijven en webshops. Geïnteresseerd?